16 – Je eigen paradijs in 9 stappen

25 juli 2022

Nieuwe luisteraar? Begin met deze aflevering! Ken je ons al? Ook gewoon luisteren natuurlijk, want dit is de laatste aflevering van het eerste seizoen. Of de eerste van je nieuwe (tuin)leven, dat kan dus ook. We stellen ons kort voor en lopen daarna alle hoofdstukken van Caspers boek ‘Je eigen paradijs’ nog even door. We maakten er 9 podcast afleveringen over. Bij elkaar goed voor 12,5 uur aan groene informatie en wat ongein. Maar het kan dus ook in een uurtje. We beginnen met biodiversiteit, wat is dat nou eigenlijk? We gaan ontwerpen en denken na over een vlekkenplan. Dan komt de basis van je tuin, de bodem. Net als bij het maken van een pizza ontzettend belangrijk. Hierna volgt het echt leuke gedeelte en gaan we aan de slag met groen, plantjes dus. Wat zijn bijvoorbeeld inheemse planten en hoe kies je een geschikte boom voor jouw tuin? De volgende stap is water. We vangen regenwater op en leggen onder andere een minivijver aan. Wat is er leuker dan eten uit eigen tuin? We praten over eetbare planten, voor mens en dier. Als je de ruimte hebt neem je je eigen kippen en heb je iedere dag een vers eitje! Dan volgt een van onze favoriete bezigheden: Recyclen. Leuk om te doen en kostenbesparend. We eindigen met nietsdoen en genieten. Oftewel, laat de natuur haar werk doen en verwonder je over wat je allemaal ziet in jouw eigen paradijsje. Een bever, een ooievaar, een wolf? Of een ijsvogel…

Misschien heb je een schop onder je kont nodig om ├ęcht iets te doen? Om die tuin te vergroenen, minder vlees te gaan eten, wat vaker de fiets te pakken, wat dan ook. Wie weet is deze podcast voor jou die schop. Of in ieder geval een extra motivatie.

Bedankt en succes, je kunt het.
Casper & Naan


Speciale dank aan: Anki, Mickey, Uitgeverij Snor, Niek (Liftmuziek), Lieveke (en het kippenkoor), Weltevree, Makita, Intratuin Boxtel, Rosmalen en Tilburg, Sterre, Froukje, Frans en alle andere enthousiaste en meedenkende luisteraars.

Shownotes:

Vragen? Opmerkingen? Tips? Neem contact op: podcast@tuinbroekies.nl