18 – Tuinpraat: Petje af, tuinbroekies uit

12 september 2022

Het is weer maandag, tijd voor een gezellige tuinpraat aflevering! We kletsen onder meer over de flinke buien van afgelopen week. Bij Naan waaide een ferme tak uit een boom, dus de Makita kettingzaag kwam weer goed van pas. Het begint bij Casper steeds meer op een familiebedrijf te lijken. Zoon Mus temt niet alleen duiven en kippen, maar helpt ook mee met het maken van de Tuinbroekies zaadzakjes. Dus komende zondag (18 september) tijdens de open dag van Biologische Tuinderij De Twee Linden in Reek hebben we weer een mooie voorraad om uit te delen.

Moeten we bang zijn voor de Valse Wolfspin? Wat vinden we van de hovenier die een tuin leegtrok omdat zijn klant niet wilde betalen? Welke gemeenten staan er bovenaan bij het NK Tegelwippen? Is de nieuwe Koning van Engeland een tuinliefhebber? Ook dat komt deze aflevering allemaal voorbij.

Waardeer je ons en wil je dat laten blijken? Dan kan je voortaan je petje voor ons afnemen. Of nouja, bijna dan. We hebben nog wat technische problemen. Maar je kunt alvast kijken hoe het werkt en we leggen het stap voor stap uit. Misschien gaan we uit de kleren voor een inspirerende tuinkalender. Je hebt het nu zelf in de hand.

Tromgeroffel… Vandaag kan je dan EIN-DE-LIJK die mooie Weltevree stoel met schapenvacht winnen. Wil je weten wat je moet doen? Luister dan snel want we geven er één weg via de podcast. En die andere stoel dan? Via Insta! Check vanavond het account van @tuinbroekies en @zilverblauw. Winnaars maken we volgende week in de podcast bekend.

Oja, volgende week weer eens een aflevering met iets meer structuur. Dus met Tuinpsycholoog (stuur je vragen in), Bladblazer van de week, Kippensoap, enz.


Speciale dank aan: Weltevree, Cristian, Lieveke, Mickey, Mus, Tuin de Es, Niek (Liftmuziek), Anki, NK Tegelwippen en onze trouwe luisteraars!

Shownotes:

Vragen? Opmerkingen? Tips? Neem contact op: podcast@tuinbroekies.nl