19 – Herfst en een ongekend spannende stoelendans

19 september 2022

Eindelijk weer eens een gestructureerde, inhoudelijke aflevering. Of tenminste, dat gaan we proberen. Met als hoofdonderwerp: herfst. Wanneer begint die eigenlijk? Naan zocht het uit. Volgens Casper is dit het ultieme moment om terug te blikken en vooruit te kijken. En ja, er kan nog veel beter in onze tuinen ontdekten we. Zo moeten we ons volgend jaar echt wat beter verdiepen in het moestuinieren. Gelukkig hebben we genoeg plekken om inspiratie en kennis op te doen. Bijvoorbeeld bij onze vrienden van Moestuin Advies, maar zeker ook bij Anne, de tuinexpert van BinnensteBuiten.

We geven je een korte update van onze eigen Petje af community en verwelkomen de eerste petje-afnemers waar we erg blij mee zijn!

‘De bladblazer van de week’ is terug van weggeweest. Ergernissen genoeg namelijk, vraag maar aan Casper. Deze keer gaan we het hebben over media en foute voorlichting. Want waarom zou je een boomstronk moeten verwijderen? Wij vinden daar iets van. Dood hout leeft!

We beantwoorden weer drie van jullie ingestuurde vragen in ‘De tuinpsycholoog’. Deze keer over kippen, groenbemesters en het verplaatsen van een krentenboom. Uiteraard weten wij overal wel een uitgebreid antwoord op te bedenken.

We maken de winnaars van die twee schitterende Weltevree Fieldchairs bekend. Op Insta ging het helemaal los, met ruim 800 deelnemers. Notaris Joekel (en Mickey) kozen na lang wikken en wegen ’n winnaar. De podcast opdracht was moeilijker en ook daar hadden we flink wat inzendingen, maar statistisch gezien maakte je daar natuurlijk veel meer kans. Het was spannend en velen van jullie kwamen echt akelig dichtbij het juiste aantal ‘lopende meter’ zoals onze aanhanger Robbie dat zo mooi zegt. Na een soort van stoelendans kan er maar één iemand winnen, luister snel!

In ‘Wat verder ter tuin komt‘ hoor je het laatste nieuws en dat doen we sneller dan ooit. We sluiten af met de gebruikelijke bedankjes en kondigen alvast de kippenspecial met Anki aan die volgende week maandag voor je klaarstaat.


Speciale dank aan: Weltevree, Notaris Joekel, Mickey, Makita, Anki, Niek (Liftmuziek), Lieveke (en kroost) en onze trouwe luisteraars en give away deelnemers!

Shownotes:

Vragen? Opmerkingen? Tips? Neem contact op: podcast@tuinbroekies.nl