20 – Kippenpraat met Anki

26 september 2022

Een wel heel bijzondere aflevering vandaag die helemaal in het teken staat van kippen! Met als gast niemand minder dan Nederlands nummer 1 #kipfluencer Anki van Zilverblauw.

Waarom zou je kippen nemen en welke kippen zijn het leukst? Wij zijn om meerdere redenen fan van ‘Red een Legkippen’. En ook wel een beetje van de Ronja’s. Mus knuffelt ze graag zoals je kunt zien op de foto. Wist je trouwens dat kippen je niet alleen gelukkig maken maar ook nog eens nuttig werk verrichten in je tuin? Je hoort alles over deze leuke, intelligente dieren in onze podcast.

Vinden we het normaal hoe wij als mens omgaan met kippen en andere dieren? Het zal jullie niet verbazen dat wij daar een duidelijke mening over hebben. Anki heeft een mooie anekdote over held Roald Dahl en draagt voor uit het boek ‘De kleine prins’ van Antoine de Saint-Exupéry. We zijn er even stil van.

We hebben iets leuks gekregen van Beeztees. Zij ontwikkelden zeven nieuwe accessoires die de kippenren leuker maken. Het mooie is dat de producten gemaakt zijn van 100% gerecycled plastic dat afkomstig is van drinkpakken. En de Tuinbroekies zouden de Tuinbroekies niet zijn als we er geen win-actie aan zouden koppelen. Jullie maken kans op drie hele mooie Beeztees pakketen! Leuk als je al kippen hebt, maar zeker ook leuk als je dat van plan bent. Luister om te ontdekken hoe je kans maakt. Winnaars maken we bekend op onze Instagram (@tuinbroekies).

We beantwoorden tussendoor ook nog een aantal van jullie ingestuurde kippenvragen. Hoe bescherm je je kippen tegen rovers? Is het erg als de eieren er een beetje gek uitzien en wat kan je daaraan doen? Gaan kippen en een vijver goed samen? Hoe zit het met giftige planten? Je hoort het allemaal!


Speciale dank aan: Anki en Beeztees!

Shownotes:

Vragen? Opmerkingen? Tips? Neem contact op: podcast@tuinbroekies.nl