24 – Bellen met luisteraars

24 oktober 2022

Vandaag bellen we met een aantal van onze favoriete luisteraars!

Jessica (@_plantjess_) is onze cold open. Ze bezocht IKEA, waar wel erg veel bejaarden waren, maar dat terzijde. Jessica’s tuin is groen, er staat nog van alles in bloei en er is een vliegende kip. We bespreken haar tuinmisser van het jaar en die is niet leuk. Van je buren moet je het hebben zullen we maar zeggen…

Volgende halte: Etienne en Danny van ‘Theetuin Maria In ‘t Groen’ (@garden_mariainhetgroen). De mannen vertellen enthousiast over de renovatie van deze bijzondere plek gelegen aan het uiteinde van de Brabantse Wal in Woensdrecht. Zeker een bezoekje waard! Zei er iemand perenstroop?

We bellen Leonie (@leoniedeq) om te vragen of haar zijdehoenders al gebruik maken van de gewonnen Beeztees kippenschommel. We willen natuurlijk ook weten hoe het met het geveltuinproject staat. Leonie belooft ons de gewipte tegels alsnog aan te melden bij NK Tegelwippen.

We gaan de grens over om te kletsen met onze Belgische ambassadeur, Robbie (@robbieremork)! Hij vertelt uitgebreid over zijn succesvolle aubergines en zijn ‘passion project’: tomaten in allerlei kleuren, vormen en maten. De Green Zebra is Robbies favoriet. We willen ook nog even weten hoe het met zijn kippen gaat.

Maarten en Mariëtte kwamen al een paar keer voorbij in onze podcast en kennen we vooral van hun account Moestuin Avonturen (@moestuin.avonturen). Maar sinds kort heeft Mariëtte haar eigen winkel ‘Fluit & Kruid’ in Putten (@fluitenkruidputten). We kletsen met haar over moestuin én winkel.

Het is ook leuk om iemand te bellen die, met alles respect, niet bepaald groene vingers heeft. Het is onze eigen Frans, woonachtig in Rotterdam en oprichter van het succesvolle landkaarten account Atlasova (@atlasova.world). Pronkstuk op zijn dakterras is een Russische tomaat, met een wel héél bijzonder verhaal.

Pim staat in de bouwmarkt als we hem bellen. Hij woont samen met Marlous (@ohmariemag) in een Rietveldhuis in het groene Wageningen. Ze hebben een wadi en geen erfafscheiding, daar willen we alles over weten. Verder is hij druk in de weer geweest met bessenstruiken en moest een exoot er onlangs aan geloven.

We zijn benieuwd wat jullie van ons bel experiment vonden. Is het voor herhaling vatbaar? Mogen we jou dan ook eens bellen?


Speciale dank aan: Jessica, Etienne, Danny, Leonie, Robbie, Mariëtte, Frans en Pim!

Shownotes:

Vragen? Opmerkingen? Tips? Neem contact op: podcast@tuinbroekies.nl