27 – Bollen, blazen en wippen

14 november 2022

Bloembollen, bloembollen en nog eens bloembollen in deze aflevering. Want dit is dé tijd van het jaar om ze te planten! Er zijn enkeljarige, meerjarige en verwilderingsbollen. Hoe zit dat precies en waarom spreken verwilderingsbollen ons het meeste aan? Hoe maak je een bloembollenlasagne? Waar koop je de beste bollen en waar moet je op letten? Het blijft lastig om alles altijd maar goed te doen is onze conclusie.

We maken stiekem nog even reclame voor de zadenshop van Angelo Dorny waar sinds kort mooie zadenpakketen te koop zijn. Met onder andere dahliazaden. Want ja, zo’n klein zaadje groeit uit tot een enorme dahliaknol.

We mochten weer eens naar Intratuin Boxtel en ook daar kregen we bloembollen. Bio bollen zelfs! Ook de verpakking is composteerbaar, daar worden wij blij van. Onze topper is een mooi tasje van handgeschept papier met daarin 20 mooie, krachtige bollen. Een leuk, duurzaam tuincadeautje!

In ‘De Bladblazer van de week’ discussiëren we over… Die verdomde bladblazer! Een allerlaatste keer hoor, wees maar niet bang. Maar laat het gevallen herfstblad nou eens liggen. Da’s goed voor je tuin want al die blaadjes vormen eigenlijk een dekentje, daar worden de bloembollen in de grond ook gelukkig van. Heb jij een tuinergernis die je met ons wil delen? Laat het weten via mail of dm.

We bellen met Eva van het NK Tegelwippen om terug te blikken op een enorm succesvol wipseizoen. En uiteraard kijken we vooruit. Wat kan er nog beter? Krijgen wij, als ambassadeurs, volgend jaar een roze tuinbroek? 😉


Speciale dank aan: Niek, Lieveke, Mickey, Anki, Sterre, Makita, Intratuin Boxtel, Eva van NK Tegelwippen en natuurlijk alle Petje afnemers en luisteraars.

Shownotes:

Vragen? Opmerkingen? Tips? Neem contact op: podcast@tuinbroekies.nl