29 – Winterklaar maken? De natuur regelt het zelf!

28 november 2022

Hoe is het in de tuin? Na een korte update van Naan gaat Casper los over zijn tuinavonturen van de afgelopen weken. Inmiddels zijn de rododendrons van de voortuin verplaatst naar de achtertuin. Het kiezen van de juiste plek leek op het schilderen van een kunstwerk. Er werden dahliaknollen geoogst. Putters deden zich tegoed aan de zaadjes van de uitgebloeide bloemen. Er gingen weer een paar honderd bloembollen de grond in. Het was weer genieten.

Hoe plant je een beukenhaag en waar koop je die? Casper kwam na wat zoeken terecht bij de webshop van Directplant en vertelt over zijn ervaringen. Hij wist voor jullie, trouwe luisteraars, een kortingscode te regelen en er volgt ook nog een leuke giveaway waarbij je 2 x € 100,- shoptegoed kan winnen. Houd onze Insta deze week in de gaten!

In ‘De Bladblazer van de week’ hebben we het deze keer over het winterklaar maken van de tuin. Ook wel bekend als de zogenaamde ‘winterbeurt’. Volgens ons een beetje achterhaald en niet goed voor de biodiversiteit. De natuur regelt het zelf! Toch?

Intratuin Boxtel verraste ons met leuke vogelvoer producten, een nestbuidel voor de winterkoning en een poortje voor een egelsnelweg. Zoals altijd bespreken we ieder product met veel enthousiasme en soms ook met een kritische noot. Er zitten wat leuke (sint)cadeautips bij vinden we, dus doe er je voordeel mee.

We behandelen tot slot enkele reacties van luisteraars met onder andere een Bladblazer XXL waar je eigenlijk alleen maar om kunt lachen. Verder was Casper te gast in de podcast ‘Ontdekspoor’ van Omroep Tilburg, opgenomen tijdens de nationale Klimaatweek in de Stadskas013. Leuk om te luisteren na deze 29e aflevering van Tuinbroekies!


Speciale dank aan: Niek, Lieveke, Mickey, Anki, Sterre, Directplant, Makita, Intratuin Boxtel, Rosmalen en Tilburg en natuurlijk alle Petje afnemers en luisteraars.

Shownotes:

Vragen? Opmerkingen? Tips? Neem contact op: podcast@tuinbroekies.nl