33 – Schapenhekjes avontuur

27 maart 2023

Afspraak is afspraak, dus daar zijn we weer. We behandelen vandaag een aantal van jullie ingestuurde vragen en tips. Een veelgehoorde wens is een balkonspecial en daar hebben we nu de juiste persoon voor gevonden. Binnenkort meer!

Hoe maak je zelf compost? Hoe start je een wormenhotel? We leggen het nog even in het kort uit. Luister zeker naar aflevering 8 (Eten) als je er nog meer over wil horen. Mag onkruid op de composthoop? Daar is onlangs een informatieve podcast over gemaakt door de Tuinschool waar we je graag naar verwijzen. Er komen nog een boel andere leuke vragen voorbij, onder andere over maaidraad van kunststof. Stiekem zijn we vandaag gewoon de Tuinpsycholoog. Heb jij ’n vraag voor de volgende keer? Kom maar door.

Hoe gaat het met onze kippen? Soms geluk en soms verdriet is wel van toepassing… Je hoort het in de kippensoap.

Casper is aan de slag gegaan met zijn schapenhekjes avontuur en kwam na wat speuren uit bij het schapenhek van Adéquat in Alphen. Daar kreeg hij een uitgebreide rondleiding en leerde hij alles over dit mooie, duurzame product. Want wat is nou eigenlijk het verschil met de goedkopere schapenhekjes die je bij de bouwmarkt koopt? Waar komt al dat kastanjehout vandaan? En hoe plaats je zo’n mooi hekje zo strak mogelijk? We vertellen het je allemaal.

Volgende week praten we over de Week van de Groene Tuin!

Shownotes:

Vragen? Opmerkingen? Tips? Neem contact op: podcast@tuinbroekies.nl