34 – Week van de Groene Tuin

3 april 2023

Zijn jullie ook zo benieuwd naar de tuinprojecten van Naan? Goed nieuws, want hij doet uitgebreid verslag over het plaatsen van zijn poort en het moongate project waar hij mee bezig is. Een trampoline in je tuin is zo gek nog niet.

Morgen start de Week van de Groene Tuin. Een mooi initiatief waar wij, als officieel partner, graag ons steentje aan bijdragen. Een groene tuin zorgt namelijk voor minder wateroverlast en hittestress, en meer biodiversiteit. We bellen met Sanne van Milieu Centraal om meer te weten te komen over de Week van de Groene Tuin. We komen erachter dat ze tegenwoordig blij wordt van een flinke bui. Kijk op @weekvandegroenetuin voor meer informatie en tips om je tuin, balkon en straat (verder) te vergroenen en verduurzamen. Dat is niet alleen leuk, maar ook helemaal niet moeilijk. Doe je mee?

Het NK Tegelwippen is ondertussen ook weer begonnen en dit jaar doen onze zuiderburen vrolijk mee met hun eigen VK Tegelwippen. We bekijken de Tegelstand in zowel Nederland als Vlaanderen en zien dat de onderlinge strijd is losgebarsten. Wippen maar!

We sluiten af met wat leuke tips en nieuwtjes, onder andere over ‘Maai me niet’ bordjes in onze gemeente. En we geven weer eens een exemplaar van Caspers nieuwe boekje weg voor de leukste review die we ontvingen.

Shownotes:

Vragen? Opmerkingen? Tips? Neem contact op: podcast@tuinbroekies.nl