35 – Blote wortels en asperges

10 april 2023

Het is Pasen en wat eet je dan? Juist, asperges! Liefst van Caspers favoriete leverancier. Met een eitje van eigen kippen. Maar we moesten wel eerst even zoeken…

De Tuinpsycholoog gaat weer een aantal van jullie ingestuurde vragen beantwoorden. Uiteraard weer eentje over zevenblad. Op een of andere manier zien we ook steeds meer de charme en natuurwaarde van deze plant. Hoe meer je weet, hoe meer je dingen kan waarderen leerden we vorige week al. De tweede vraag gaat over het opfleuren van een takkenwal en de derde over een gemengde haag, met blote wortels. Wat doe je met de planten die je overhebt?

We gaan wat boeken bespreken in onze nieuwe rubriek… Tuinboekies! We beginnen met een pocketboekje over bloembollen, erg handig. Naan vond het boek van zijn leven, in het Frans nog wel! En dan het boek van Katja Staring: Van tegeltuin naar jungle, een inspirerend boek als je van plan bent om te gaan tegelwippen. En tot slot, een boek over onkruid. Uh, spontane planten.

Wat doe je als iemand aanbiedt om bijenkasten in je tuin te plaatsen? Casper weet niet wat wijsheid is en heeft een hoop vragen, dus we schakelen een hulplijn in. Robbert is onze expert!

Shownotes:

Vragen? Opmerkingen? Tips? Neem contact op: podcast@tuinbroekies.nl