36 – Voer de Bij bij

17 april 2023

Heb jij afgelopen weekend meegedaan aan de Nationale Bijentelling? Kan je tuin nog wat bijvriendelijker zodat je volgend jaar nog meer bijen, hommels en zweefvliegen waarneemt? Doe dan deze week nog mee met de actie Voer de Bij bij. Tuinbroekies is één van de vele Voedselbanken voor Bijen. Tot 22 april delen we met z’n allen tienduizenden zakjes inheems bloemzaad uit. We vinden het een mooie actie en willen er meer over weten. Want hoe zit dat nou met honingbijen vs wilde bijen? En hoe zorg je ervoor dat de zaadjes straks ook echt opkomen? We bellen met Tosca van The Pollinators.

Veel ontwikkelingen in onze tuinen. Casper is bezig met z’n paadje, heeft zich verdiept in het ‘Nectar onder het maaimes’ bloemenmengsel, zag een brutale egel en denkt na over een groen dakje op zijn schuurtje. Naan heeft z’n hek aan de praat, ging gratis compost halen en maakte dankzij slimme vangkooien korte metten met een probleem.

Hoe gaat het met het Tegelwippen in Nederland en Vlaanderen, wie gaat er aan kop? De gemeente Enschede pakt het goed aan en organiseert iets leuks om wippers enthousiast te krijgen. We blikken nog even terug op de lancering van de Week van de Groene tuin en het boekenfeestje van Casper. En er is meer mooi boekennieuws! Tot slot geven we nog een exemplaar van ‘Oma’s groene tuintips’ weg aan degene met de mooiste review.

Shownotes:

Vragen? Opmerkingen? Tips? Neem contact op: podcast@tuinbroekies.nl