37 – Gezond en gelukkig in de tuin

24 april 2023

Wie meer groen in de tuin heeft, loopt minder kans op chronische kwalen dan de buurman met een tegeltuin. Klinkt goed hè? Vinden wij ook! Naar aanleiding van een artikel in Trouw praten vandaag over tuinieren en de link met gezondheid en geluk. Wat zijn onze eigen ervaringen? En wat zijn voor ons nou die ultieme geluksmomentjes tijdens het werken in de tuin? We dwalen wat af en bespreken nog een paar inspirerende films en documentaires.

In de kippensoap bellen we vandaag met vriend Tom, woonachtig in het mooie Zeeuws-Vlaanderen. Hoe gaat het met zijn nieuwe kippen? Vinden ze al aansluiting bij de rest van de toom? En hoe gaat het met die eigenwijze loopeenden? Tom vertelt enthousiast over de verschillende kleuren eieren die hij verzamelt en is ondertussen bezig met een nieuw project: een kas die hij vond op de lokale Martplaats. Goeie schatzoektips. Casper heeft twee nieuwe aanwinsten en Naan verwacht kuikens. Spannend!

De Tuinpsycholoog beantwoord weer twee van jullie ingestuurde vragen. Eentje over het stiekem inzaaien van een openbare wadi en de andere over een moestuinbak die juist níet te nat mag worden, maar waar wel een regenpijp op uitkomt. De Tuinbroekies komen zoals vaker met gekke, creatieve ideeën. Zo heeft Naan een ‘Mayonaise strooi emmer’ bedacht om van zijn overtollige zaadjes af te geraken.

Tot slot lezen we een wel héél mooie review voor van nieuwe luisteraar Rolof. We belonen hem met een exemplaar van ‘Oma’s groene tuintips’. Ook kans maken op zo’n boekje? Laat een review achter in je favoriete podcastapp of stuur ons een berichtje via mail of dm.

Shownotes:

Vragen? Opmerkingen? Tips? Neem contact op: podcast@tuinbroekies.nl