38 – Biologische bloemzaden van Lottta

1 mei 2023

Het is 1 mei en het kleurrijkste seizoen van het jaar staat voor de deur. Vandaag nemen we jullie mee in de wereld van de mooiste biologische bloemen. Dat doen we met niemand minder dan Nancy, bekend van webshop Lottta. Niet geheel toevallig ook de buurvrouw van Naan. Hoe kennen ze elkaar eigenlijk en hoe bijzonder is het dat deze dorpsgenoot zich, net als de Tuinbroekies, inzet voor mooiere, groenere tuinen?! Waar komen die 3 t’s trouwens vandaan?

Uit pure passie en liefde voor bloemen begon Nancy een webshop met een zorgvuldig samengestelde collectie van ruim 120 soorten biologische bloemzaden. Biologisch horen we je denken, hoe zit dat nou precies? Nancy vertelt ons alles over de vele keurmerken en waar je als consument op kunt letten om een goede keuze te maken. Ook als je een mooi veldboeket wil kopen.

Tijdens de aflevering lanceren we de ‘Tuinbroekies Haute-Nature Zomer-collectie’. Een door Naan en Casper samengesteld biologisch zadenpakket met vijf mooie en bijzondere soorten. Niet alleen schitterend om te zien, maar zeker ook fijn voor de vlinders en bijen. Alsof het nog niet genoeg is krijg je er van Nancy een mooi snip schaartje bij. Super handig om snel uitgebloeide bloemen weg te knippen. Doe je dit regelmatig, dan geeft de plant jou nog meer bloemen terug. Het pakket is vanaf nu verkrijgbaar!

Wil je zelf gaan zaaien, kweken, planten en oogsten, maar weet je nog niet zo goed hoe? Doe dan mee met één van de zaaimiddagen bij Lottta in Oisterwijk. Extra leuk: In juni organiseren we twee van deze middagen waarbij ook de Tuinbroekies aanwezig zijn. Want ook wij willen wel eens leren hoe dat zaaien nou eigenlijk écht moet!

Bestel je deze week ons zadenpakket? Dan maak je kans op 2 gratis plekken voor zo’n ‘meet, greet & seed’ zaaimiddag. Gebruik code deburenvandetuinbroekies om korting te krijgen op de handige zaaitray waar Nancy zo enthousiast over is. Het kan niet op vandaag…

Voor we het vergeten, we zijn volgende week ook weer present bij het gezelligste feest voor vriendinnen… de Libelle Zomerweek! En we gaan iets héél erg bijzonders doen al zeggen we het zelf: een interactieve tuinquiz met mooie prijzen van onder andere Weltevree. Wil je ons daar zien? Koop dan een kaartje voor de donderdag of zaterdag.

Tot slot lezen we weer een wel héél toffe review voor van trouwe luisteraar Max.

Shownotes:

Vragen? Opmerkingen? Tips? Neem contact op: podcast@tuinbroekies.nl