39 – De grote (kleine) balkonspecial

8 mei 2023

Ja hoor, daar is ie dan eindelijk! De wens van vele luisteraars komt vandaag uit. We hebben met Suzanne de Boer namelijk een heuse balkonhovenier aan tafel. Onder andere bekend van de accounts @het.bloembalkon en @spreadyourbalconylove. Misschien heb je haar ook voorbij zien komen in de nieuwste editie van Flow?

Met twee balkons op het Zuiden heeft Suzanne veel mogelijkheden, maar het is tegelijk ook een enorme uitdaging om alles in leven te houden in de zomer. Vooral als je buren niet meedoen. Hoe gaat ze te werk en waar komt haar passie voor groene balkons eigenlijk vandaan?

Wat doe je als je aan de slag wilt met het vergroenen van je balkon? Met welke omstandigheden moet je rekening houden? Wat zijn de beste planten om bijen, vlinders en vogels naar je balkon te lokken? Hoe zit het met moestuinieren op een balkon? Wat doe je in je winter met al die planten en potten?

Als je een beetje slim te werk gaat kan je regenwater opvangen met een emmer en die lelijke balkonspijlen verbergen achter een kastanjehouten hekje. Terracotta potten blijken niet perse een goed idee. Deze en nog véél meer tips komen tijdens deze special voorbij.

We zijn deze week aanwezig bij het gezelligste feest voor vriendinnen… de Libelle Zomerweek! Op donderdag en zaterdag kan je ons daar treffen en meedoen met een superleuke en leerzame tuinquiz. Er zijn leuke prijzen te winnen van onze partners Weltevree, Makita, Lottta en Uitgeverij Snor. Zien we je daar?

Shownotes:

Vragen? Opmerkingen? Tips? Neem contact op: podcast@tuinbroekies.nl