41 – Tuinbroekies op je dak

22 mei 2023

Een bomvolle aflevering en we beginnen maar gelijk met leuk nieuws. Sinds kort zijn er namelijk Tuinbroekies Insta gifjes! Gemaakt door onze vriend Niek van Liftmuziek. Bekend van Natte Visstick, je weet wel… We zien ze graag verschijnen in jullie Stories.

Hoe is het in onze tuinen? Vooral genieten! Van het frisse groen en alles dat in bloei staat met name. Merken we wat van het relatief koude en vooral natte voorjaar? De moongate van Naan wordt in ieder geval steeds groener.

Caspers tuin begint na weken hard werken vorm te krijgen. Met mooie bakken van Cortenstaal, voor dahlia’s en groenten onder andere. Sinds kort is er ook nog eens een heus groen dak! Dat heeft veel voordelen, maar is vooral ook heel erg mooi. Uiteraard hebben we een mooie actie voor luisteraars. Met de code tuinbroekiesopjedak krijg je namelijk een set pluggen voor nóg meer biodiversiteit.

En dan… Een verhaal over een ‘gele gifwolk’. Want Casper droomde van een geel object in de tuin en het werd, mede dankzij een luisteraar, een fantastisch avontuur. We geven niet teveel weg, luister maar gewoon… 

Bij Naan lopen 14 kuikens rond, inclusief alle zorgen die daarbij horen. Casper was even helemaal klaar met z’n sloopkippen. En er zijn twee vluchtelingen die aan de verkeerde kant van het hek zijn gaan wonen. Een échte Kippensoap dus!

We beantwoorden weer 3 van jullie vragen. Over een hele grote Belgische vijver die soms helemaal droog valt. Over gif in planten. En over kwartels. Gelukkig hebben we met Naan een expert in huis. Al begint ie wel kwartaal uit te slaan…

We bedanken onze petje afnemers en lezen zoals altijd een mooie review voor.

Shownotes:

Vragen? Opmerkingen? Tips? Neem contact op: podcast@tuinbroekies.nl