42 – Tuinpraat met Pinksteren

29 mei 2023

Het is Tweede pinksterdag. En wat doe je dan? Luisteren naar Tuinbroekies!

Onze tuinen zijn inmiddels nóg meer ontploft. Naan is zelfs enkele planten kwijt. Veel mensen maakten zich de afgelopen weken zorgen om de afwezigheid van bijen en hommels in de tuin. Maar inmiddels zien wij ze overal vliegen. Vooral op de Overblijvende ossentong. De muggen gaan ook lekker trouwens.

Casper heeft de afgelopen periode veel gezaaid en het begint eindelijk een beetje groen (en roestig) te worden. Het was ook weer tijd om de vijver onder handen te nemen en er zijn plannen voor een nieuw (tweedehands) kasje. Komend weekend is het weekend van de waarheid: de Velt Ecotuindagen. Open tuin bij Casper dus! Het wordt een intens weekend, ook voor Naan…

In de Kippensoap zijn Naans kuikens schonkig. Hij ging ter ontspanning een ijsje halen met de kano. Dat heeft niets met kippen te maken, maar is wel weer een goed verhaal. Helemaal als je een jagende ijsvogel tegenkomt. Casper maakte een groter hok voor Duifduif. Naan kreeg bezoek van een postduif. En dan is er ook nog een broedende kip, wat nu?

We hebben weer wat vragen om te beantwoorden. Een hele bijzondere deze keer… Want is het nou juno of juni?! We kregen een vraag over konijnen in de tuin. Is dat wel zo’n goed idee vragen wij ons af. Ook ontvingen we een leuke tip van een luisteraar omtrent groen en kinderen.

In ‘Wat verder ter tuin komt’ bespreken we nog wat leuke tips en nieuwtjes. Zo mogen we binnenkort jureren bij een heuse voortuintjeswedstrijd.

Shownotes:

Vragen? Opmerkingen? Tips? Neem contact op: podcast@tuinbroekies.nl