43 – De Groene Buurvrouw

5 juni 2023

Bij De Groene Buurvrouw kun je terecht voor tal van kleinschalige, persoonlijke, groene (stads)projecten. Geveltuintjes maken, je tuin onttegelen, een saai balkon vergroenen en re-stylen, dat hoekje in je tuin waar niks wil groeien, noem maar op. Geen idee hoe je dat aanpakt of waar je moet beginnen? De Groene Buurvrouw wel.

Carlijn Krielaars is geboren en getogen in Den Bosch en is daar bekend als ‘De Groene Buurvrouw’. Want als bewoner van een klein huisje, met slechts een balkon tot je beschikking, moet je √≠ets. Daarom begon ze met het vergroenen van de steeg. Om vervolgens middels het aloude ‘landverovertje’ de hele binnenstad toe te eigenen en deze te vergroenen. Of tenminste, dat is haar missie. Ze vertelt enthousiast over haar projecten en waar ze zoal tegenaan loopt.

Deze week verschijnt het boek ‘De Groene Buurvrouw – helpt je vergroenen in de stad’ bij KNNV Uitgeverij. Het beschrijft Carlijns tuinreis door de stad, zoals ze dat zelf zo mooi zegt. Een heerlijk, verhalend en inspirerend boek vol tips om zelf aan de slag te gaan met groen in je eigen leefomgeving.

Tot slot deelt Carlijn haar ultieme tips met ons. Wat zijn haar favoriete inheemse soorten? Waar koopt ze haar zaden en vaste planten?

Shownotes:

Vragen? Opmerkingen? Tips? Neem contact op: podcast@tuinbroekies.nl