44 – Rebelse tuinpraat

12 juni 2023

Een bijzonder hete aflevering met soms wat ergernis en zelfs boosheid. Want in en om onze tuinen gaat echt niet alles altijd goed.

Casper doet verslag van de VELT Ecotuindagen. Ondanks slapeloze nachten waren alle bezoekers ontzettend positief. En dankzij een expert weten we nu dat de rode beuk minstens 200 jaar oud is. Al weet je het nooit zeker…

Over bomen gesproken. Naan ergert zich groen en geel aan het rigoreuze snoeien en kappen in zijn wijk, middenin het broedseizoen nog wel. Mag dat allemaal zomaar en waarom handhaaft de gemeente niet? We worden er soms moedeloos van. Een regelrechte bladblazer dus… Van de week? Nee, van het jaar!

De Tuinpsycholoog kreeg een hypothetische vraag van een anonieme luisteraar. En hij of zij vraagt het uiteraard voor een vriend. Spannend!

Casper werd zowat gek van zijn twee kleine vluchteling kippen en bij Naan groeien de kuikens als kool. Je hoort het allemaal in de Kippensoap.

Wat is de stand bij het Tegelwippen in Nederland en Vlaanderen? Welke steden en dorpen gaan aan kop?

We bedanken de nieuwe Petje afnemers en hebben nog twee podcastips voor je, toevallig beide van De Correspondent. Mocht je in de omgeving Tilburg wonen dan kan je komend weekend (17-18 juni) de Toffe Tuinen route bezoeken. Zien we je daar?

Shownotes:

Vragen? Opmerkingen? Tips? Neem contact op: podcast@tuinbroekies.nl