45 – Vlierbloesem en Kloothommels

19 juni 2023

Zomer! En dat is te merken, want wát is het warm de laatste weken. Wat ons betreft is de zomer dan ook al lang begonnen. De meteorologische zomer wel te verstaan, want er is een verschil met de astronomische zomer die overmorgen begint. Wat zijn onze plannen voor de zomervakantie?

Het is droog! Wat zijn de consequenties voor de tuin en hoe lossen we dat op? We roepen nog maar eens een keer op om die regenpijpen af te koppelen. En… sla het op!

Nog meer slecht nieuws. Er zijn bijna geen bijen, hommels en vlinders dit jaar. Moet het nog op gang komen of speelt er iets anders? Een aflevering van Naans favoriete TV-programma ‘Keuringsdienst van Waarde’ over de wereld van de hommels, bijtjes en bloemetjes maakt het helaas niet rooskleuriger. Het is hommeles!

Casper doet verslag van een ochtend vlierbloesem plukken met de fruitslagers van Roze Bunker. Dat deed hij op een bijzondere plek, in onze eigen gemeente nog wel. Want heb je ooit een boomgaard gezien met duizenden vlierstruiken? Een soort Hobbit droom. Uiteraard willen we de Bloesem Power siroop ook wel eens proeven… Een kleine waarschuwing voor mensen met Misofonie.

We sluiten af met een teaser voor onze 50e live podcast aflevering. Wil je erbij zijn? Dat kan! Meer informatie of een ticket via onderstaande links.

Shownotes:

Vragen? Opmerkingen? Tips? Neem contact op: podcast@tuinbroekies.nl