Live opnames bijwonen

Tuin-filosoof en schrijver Norbert Peeters geeft gratis lezing op
15 juli in de LocHal.
Aansluitend volgt een nagesprek met de Tuinbroekies in een live podcast opname. Om de opnames bij te wonen kun je hier tickets bestellen.

In zijn lezing gaat hij op zoek naar het antwoord op de vraag; waarom zien we een aap nooit tuinieren?  

Norbert Peeters is speciale gast op uitnodiging van het podcast-duo de Tuinbroekies. Zij vieren de mijlpaal van hun 50ste podcast opname en trakteren het publiek op zijn kennis. Aansluitend voeren zij een nagesprek met Peeters tijdens een live podcast-opname. Want, vragen de Tuinbroekies zich af; waarom willen wij mensen nu zo graag bepalen wat waar groeit? 

Norbert Peeters is ook bekend als Botanisch filosoof met een speciale interesse in de relatie tussen mens en plant. Als promovendus is Peeters verbonden aan de Universiteit Leiden en er verschenen meerdere boeken van zijn hand. Zijn debuut Botanische Revolutie haalde de shortlist van de Jan Wolkersprijs 2016.

In een tijd waarin de relatie tussen de mens en zijn natuurlijke omgeving een on-ontkoombaar onderwerp van gesprek is, gebruiken Naan Eldering en Casper Boot alle influencer technieken die ze machtig zijn om hun volgers en luisteraars anders naar hun tuin of terras te laten kijken. Zij noemen dit ‘de Groene Revolutie’. In twee jaar tijd publiceerden zij twee boeken, 50 podcast-afleveringen en zetten hun missie op de kaart tijdens tal van evenementen. Zo hielpen ze al duizenden volgers met motivatie en praktische tips om met simpele stappen hun tuin om te toveren tot een biodivers paradijs. Of zoals zij zelf zeggen: “een schop onder je kont voor een schop in de grond”.

Wil je dit evenement bijwonen? 

De lezing van Norbert Peeters start op 15 juli om 14:00 in de LocHal Bibliotheek in Tilburg en is gratis toegankelijk. 

Aansluitend om 16:00 vindt het nagesprek plaats in de 50ste podcast aflevering. Wil je dit gezellige gesprek ook bijwonen? Dan heb je een ticket nodig. Reserveer snel, want plaatsen zijn beperkt. 

Koop hier je tickets voor de live opnames