26 – Tuinpraat: Van graftuin tot sprookjestuin

7 november 2022

Een ouderwetse tuinpraat aflevering en ook nu schuift Tim Hinssen gezellig aan. Niet als ambtenaar deze keer. Wél als eigenaar van een groene postzegeltuin, man met een mening en fervent Efteling liefhebber. Daar kunnen we wat mee.

We gaan het vandaag namelijk hebben over de grijze tuin versus de groene tuin, oftewel van graftuin tot sprookjestuin. We zijn benieuwd naar Tims guerilla tuin in een verder enorm grijze straat. Hoewel hij veel complimenten krijgt zijn er ook omwonenden die al die ontplofte vlinderstuiken maar niets vinden. Hoe ga je daarmee om?

Wat doen we met gevallen blad? Naan zou soms wensen dat hij een tegeltuin had. Niet echt natuurlijk. Tim laat alles lekker liggen, hoe rommeliger hoe beter. ‘Je bent als tuinbezitter helemaal knetter als je het afvoert’ aldus Casper. En toch gebruikt hij zo nu en dan zijn (accu) bladblazer van Makita. En over bladblazers gesproken…

In ‘De Bladblazer van de week’ discussiëren we over kerstshows bij tuincentra. Worden wij in deze tijd van het jaar blij van een bezoekje aan een Intratuin, Coppelmans of AVRI? Wat zijn duurzame alternatieven voor je kerstdecoratie? We zijn het niet helemaal met elkaar eens deze keer.

We hebben een korte NK Tegelwippen update. De eindsprint was indrukwekkend, een absoluut record! Morgen worden de winnaars bekend gemaakt.

Wie sprookjestuin zegt, zegt Efteling. Samen met Tim praten we nog even over de groene ontwikkelingen in dit Kaatsheuvelse ‘landschapspark’. Wat is zijn favoriete, groene plekje? Waarom is niet alle aanplant inheems? Hoeveel vogelsoorten komen er voor? Tot slot heeft Tim nog tips voor luisteraars die de natuurbeleving in De Efteling eens willen ervaren, maar niet zo zitten te wachten op herrie en achtbanen.

We sluiten af met wat nieuwtjes en bedanken onze Petje afnemers.


Speciale dank aan: Tim, Niek (Liftmuziek), Lieveke, Mickey, Anki, Sterre, Makita, Creative Life, alle Petje afnemers en luisteraars!

Shownotes:

Vragen? Opmerkingen? Tips? Neem contact op: podcast@tuinbroekies.nl