28 – Spreekuur bij De Tuinpsycholoog

21 november 2022

Geen vraag is te gek voor… De Tuinpsycholoog! Vandaag houden we spreekuur en gaan we een aantal van jullie ingestuurde tekst- en audiovragen beantwoorden.

Maar we beginnen met een schoencadeautje van Sint, met een politiek en kunstzinnig tintje. Spannend! Op een of andere manier hebben we het daarna ineens over achternamen en de herkomst daarvan. Echt weer een veel te lange inleiding op z’n Tuinbroekies.

Hoe komt het dat ik nu nog bloeiende planten heb? Hoe bewaar je knollen? Hoe maak ik van m’n gazon een biodivers paradijsje? Wat is een geschikte onderbeplanting onder notenbomen? Moet ik m’n gras voor de winter nog maaien? Welke dieren kunnen me helpen bij het tuinieren? Hoe vergroen ik een lelijke muur van de buren zonder erin te boren? Hoe kom ik van die verdomde heermoes af? Wat vinden jullie van tuinverlichting? Hoe test ik de grond in mijn tuin? Hoe vergroen ik de grijze voortuin van mijn huurhuis snel, makkelijk en budgetproof? Hoe maak ik mijn compleet betegelde oprit groen en waterdoorlatend? Op al deze vragen geven Casper en Naan uitgebreid antwoord.

Heb je zelf ook een vraag voor De Tuinpsycholoog? Stuur ‘m naar ons via Insta of mail. Als we jouw audiovraag behandelen, belonen we je met de bloembommetjes van Blossombs.

We sluiten af met de Petje af shoutouts en geven je een uniek inkijkje in onze geheime Tuinpraat appgroep waarin een wel héél bijzonder boek voorbij kwam.


Speciale dank aan: Niek, Lieveke, Mickey, Anki, Sterre, alle Petje afnemers, luisteraars en iedereen die een vraag heeft ingestuurd.

Shownotes:

Vragen? Opmerkingen? Tips? Neem contact op: podcast@tuinbroekies.nl