48 – (Moes)Tuinpraat

14 juli 2023

Omdat het zo gezellig was kletsen we nog even door met Simon a.k.a. de Moestuinman, in een kakelverse Tuinpraat aflevering.

Onze tuinen zijn letterlijk ontploft! Dat krijg je na regen, zon, regen en dan weer zon. Bij Simon doet de Cosmea het goed en verder is hij fan van Oost-Indische kers. Bij Casper gaan de zonnebloemen en tomaten lekker. Hebben we last gehad van storm Poly? Naan ging golfen en zag tussen het kunstgras toch ook veel moois. Spotten we nou meer vlinders en bijen de laatste weken of lijkt dat maar? We proberen hoe dan ook positief te blijven.

We kijken weer eens naar de Tegelstand in Nederland en Vlaanderen en komen erachter dat Heerlen niet eens meedoet! Hoe kan dat nou? Een nieuwe taak voor de Moestuinman.

In de Kippensoap doet Simon verslag van zijn eerste echte kennismaking met een kip. Naan vertelt over de Buizerd die helaas weer op bezoek is geweest. Als Jess nog hennen (of hanen) wil moet ze opschieten.

We blikken nog even terug op de zaaimiddagen bij Lottta die érg warm waren. Maar wel erg gezellig en leerzaam. Ook voor ons. Wat is de stand van zaken met de Tulpenboom die op de nominatie staat om gekapt te worden? Wat vinden wij daarvan en waarom maken we ons er zo druk om?

We sluiten af met een update over onze 50e live aflevering in de LocHal. Wil je erbij zijn? Het is nu echt bijna uitverkocht!

Shownotes:

Vragen? Opmerkingen? Tips? Neem contact op: podcast@tuinbroekies.nl